Načini predavanja

Virtual Instructor-Led Training (VILT)

Šta predstavlja VILT?

Obuka koju vodi virtuelni predavač (Virtual Instructor-Led Training) je inovativni model držanja kursa koji omogućava učesnicima da se priključe mreži za virtuelnu konferenciju sa praktično bilo koje lokacije.

To je najbrže rastući način održavanja mnogih vrsta obuka i seminara, koji omogućava milionima ljudi širom sveta da komuniciraju bez razmišljanja o ograničenjima koje imaju fizičke granice. Pošto tehnologija postaje sve bolja iz dana u dan, postoje izuzetne mogućnosti online obuke, jer instruktori sada mogu da održavaju kurseve koristeći audio i video snimke visokog kvaliteta i, stoga, uspešno simuliraju okruženje u pravoj učionici.

Prednosti

S obzirom na to da je konferencijski sistem zasnovan na oblaku (cloud), većina složenih postavki kompjutera ili uređaja su eliminisani, i učesnici mogu da koriste višeplatformske uređaje da bi se povezali – što ima za cilj udobnost jer skraćuje vreme postavke i smanjuje zahteve na uređajima učesnika, pritom pružajući vrhunsko iskustvo. I još više od toga, virtuelne obuke su mnogo skalabilnije – praktično ne postoji ograničenje broja učesnika!

Prilagodljivost pri odabiru lokacije za obuku pomaže organizacijama da znatno uštede, pošto je pristup virtuelnoj učionici dostupan sa skoro svakog mesta i praktično bez ikakvog dodatnog troška. Sami učesnici brzo uviđaju efikasnost online obuke jer ne moraju da prelaze velike razdaljine da bi prisustvovali sesiji, već mogu da prate odražavanje kursa na način koji njima odgovara.

Ali mi nudimo još mnogo više – Eccentrix koristi tehnologiju koja čini da Vaš trening bude na raspolaganju duži vremenski period tako što se sesije mogu snimati (6 meseci) – izabrali smo najbolje vituelne platforme u ovoj grani i radimo sa instruktorima koji uspešno vladaju alatima, tehnikama i metodama uspešnog i vrhunskog držanja virtuelne obuke.

Kako funkcioniše?

Pri online obuci obično se koriste dva modela:

VILT: Tradicionalni model koji podrazumeva samo virtuelne učesnike. U ovom modelu, domaćin/instruktor kreira sesiju i online učesnici se povezuju na to okruženje zbog svoje obuke.

VILT+: Ovaj model spaja virtuelno okruženje sa fizičkom lokacijom, na primer učionicom.  Ovde su virtuelni učesnici u mogućnosti da komuniciraju sa fizičkim učesnicima i predavačem upotrebom uređaja kao što je obično most (bridge).

U oba modela, svakom učesniku se dodeljuje jedinstvena identifikacija i lozinka i oni mogu da koriste te informacije da pristupe online portalu gde će se svi sresti. Po prijavljivanju, učesnici mogu da obavljaju veliki broj radnji, kao što su promene stanja statusa, učestvovanje u diskusijama, anketama, kao i da komuniciraju glasom ili snimkom:

Virtuelna učionica

Koji su zahtevi za učesnike?

Pošto je veći deo podešavanja konfigurisan u oblaku, zahtevi za učesnike su generalno lagani. Mi preporučujemo sledeće specifikacije:

  • Pristojna Internet konekcija (žični pristup)
  • Zvučnik i mikrofon (ukoliko koristite kompjuter da se priključite sesiji)
  • Instalacija neophodnog dodatka (add-on)
  • Novija verzija poznatih Web pregledača (IE, Firefox...)

Ostale tehničke specifikacije:

  • 1.4GHz ili brži procesor
  • Windows XP ili moderniji operativni sistem
  • 512MB RAM (1GB preporučljivo)
  • Adobe Flash Player (novija verzija)

U učionici

Klasičan model predavanja kurseva u učionici omogućava Vam da nastavu pratite u našim prostorijama, lociranim u Beogradu. Prostorije pružiće Vam kvalitetno organizovanu obuku. Pristup Internetu, savremena tehnologija za vežbe tokom obuke, mesto za odmor samo su neke od pogodnosti koje Eccentrix izdvajaju od ostalih, čineći ga pouzdanim trening centrom u regionu.

Ukoliko se opredelite za klasičan model predavanja kurseva u učionici na raspolaganju su Vam obuke koje će se organizovati tokom pet radnih dana, u dnevnim i večernjim terminima.

On-site obuka

Eccentrix je jedna od retkih firmi u Srbiji specijalizovana za pružanje usluga obuke klijenata u okviru njihovih poslovnih prostorija.Ovakav model učenja kompletno je podređen potrebama jedne radne organizacije i njenih kadrova. Uz minimalne izmene vašeg radnog okruženja, koje su inače neophodne za izvođenje nastave, i mobilnu opremu kojom raspolažemo, pružamo visok kvalitet obuke vašim zaposlenima. Takođe, primenom modela On Site obuke smanjićete troškove transporta, a istovremeno ćete uštedeti radno vreme i poboljšati produktivnost vaših zaposlenih.

Termini On-site obuka zakazuju se na zahtev i po dogovoru.

On-Demand kursevi

On-Demand je pogodan i pristupačan on line trening koji Vam pruža mogućnost da bilo gde i bilo kada pristupite željenoj obuci sa bilo kog uređaja sa kog imate pristup internetu. Sa pristupom kursu 24 sata dnevno 7 dana u nedelji, pruža Vam se mogućnost da sami izaberete vreme kada ćete učiti. Kursevi On-Demand su modularni i daju mogućnost pretrage, tako da se možete fokusirati na učenje tema koje su Vam potrebne u ovom trenutku.

On-Demand kursevi se prodaju u vidu pretplate i daju pristup korisniku On-Demand obuke na period od 90 dana, od datuma kupovine.

On-Demand obuka Vam nudi:

Vrednosti:

Imajući u vidu fleksibilnost i pristupačnost pretplate On-Demand obuka pruža visok kvalitet saržaja obuke po veoa pristupačnim cenama.

Pogodnosti:

Izgradili smo vodeću reputaciju u državanju obuka, sada imamo trening dostupan u bilo koje vreme, sa bilo oje lokacije, na svakom uređaju sa kog imate pristup Internetu.

Kvalitet:                                           

On-Demand je kvalitetna, interaktivana obuka u potpunom on line okruženju, gde učenje uključuje i stručne predavače i video demonstracije.